Barri inclusiu i solidari

Bon dia!:-)

Avui dia 29 d’Abril de 2014, el grup 3 de 3rC de l’Ernest Lluch hem escollit el repte número 8 que es diu Barri inclusiu i solidari. Hem d’escollir dues associacions solidàries les quals hem escollit són:

-AVVEE (associació de veïns i veïnes de l’Esquerra de l’Eixample)

La pàgina web és: www.avvee.org

S’adreça als veïns i veïnes de l’Esquerra de l’Eixample per tal d’assumir tot els problemes que els afecten democràticament.

L’Associació de Veïns i Veïnes de l’Esquerra de l’Eixample (A.V.V.E.E.) és una entitat oberta a tots els veïns i veïnes, amb la finalitat d’assumir democràticament tots els problemes que ens afecten i, alhora, ser un pilar més per fomentar la participació. La seva voluntat, des de sempre, ha estat i és treballar per millorar i transformar el barri, reivindicant els equipaments i serveis necessaris. Per això, al llarg, de la seva web trobareu les reivindicacions actuals.

Els seus objecrius principals són:

 • Treballem per a millorar el barri i la qualitat de vida dels veïns.
 • Som interlocutors entre els veïns i els poders públics en les reivindicacions que calen al barri.
 • Fomentem la participació dels veïns i veïnes en la vida comunitària, cultural, social i d’oci, tot organitzant festes populars, actes cívics, activitats recreatives i accions de voluntariat.
 • Promovem i donem suport a les reivindicacions del barri en diversos aspectes: dones, discapacitats, sanitat, jubilats i pensionistes, medi ambient i urbanisme, solidaritat, educació i cultura, principalment.
 • Promovem la cultura i la llengua catalana.

On es troba? C/ Calàbria 262

Entrevista a AVVEE:

-QUAN FA QUE EXISTEIX AQUESTA ASSOCIACIÓ?

Aquesta associació va ser creada l’any 1975

-QUINS CANVIS DESTACARIES DE QUAN ES VA INICIAR L’ASSOCIACIÓ I ACTUALMENT?

Abans com a associació ens dedicàvem a reclamar més temes reivindicatius. L’any 1975, durant la dictadura treballàvem conjuntament els veïns amb els partits polítics que en aquella època no eren legals per millorar la qualitat de vida. Ara actualment, cobrint temes que l’administració no arriba, com per exemple quan l’Ajuntament de Barcelona no fa un casal i l’associació en les seves instal.lacions fa un casal perquè els avis vinguin i no es trobin sols a casa.

-DES DE L’INICI DE LA CRISI HA AUGMENTAT EL NOMBRE DE PERSONES QUE S’HAN ACOSTAT A DEMANAR AJUDA A L’ASSOCIACIÓ?

No s’ha notat perquè les persones que necessiten ajuda van directament als serveis socials. Nosaltres els podem assessorar i dirigir-los al lloc concret on els podran ajudar.

-A L’ASSOCIACIÓ VE MÉS GENT DE NACIONALITAT CATALANA O IMMIGRANT?

Ve més gent que viu al barri. En les activitats o tallers que fem a l’associació venen més persones de nacionalitat catalana.

-QUAN VE UNA PERSONA A L’ASSOCIACIÓ QUE ACOSTUMA A DEMANAR?

Pregunten el que fem. A les persones se li dona tota la informació de tallers i activitats. També fem sortides.

Si un veí te alguna reclamació, com per exemple, que vol un parc a prop de casa seva doncs s’apunta la seva reivindicació i es planteja a l’Ajuntament de Barcelona.

-QUE ÉS EL DIA A DIA DE TREBALL D’AQUESTA ASSOCIACIÓ?

Reivindicar tot el que necessita el barri. Per treballar aixó es formen comissions de persone que treballen varis temes, com són urbanisme,sanitat, educació, dones o la preparació de festes majors. Es posen en comú en assemblea i es decideix quina línia seguir per aconseguir el que el barri necessita.

-CÀRITAS

La pàgina web és: http://www.caritasbcn.org/es/ S`adreça a les persones que acudeixen a la seva ajuda, ja siguin joves o vells. Els seus objectius són: Lluitar contra la pobresa, l’exclusió, la intolerància i la discriminació.

 • Suport a Joves amb problemes de drogoaddicció
 • Suport a persones sense llar
 • Suport a persones amb problemes d’alcoholisme
 • Suport a persones sense sustent alimentari

Els objectius-guia de Càritas són:

 • Dignitat de la persona humana
 • Opció pels pobres
 • Destinació universal dels béns de la terra
 • Solidaritat
 • Custòdia del planeta

On es troba? C/ Compte de Urgell 178

ENTREVISTA A CARITAS:

-QUAN FA QUE EXISTEIX AQUESTA ASSOCIACIÓ?

És un caritas parroquial. Jo ja fa 16 anys que hi treballo aqui. Peró en fa molts més que existeix el caritas en aqui.

-DESDE EL 2007 QUE VA COMENÇAR LA CRISI, HA ANAT AUGMENTANT EL NOMBRE DE GENT NECESSITADA?

I tant, ha hagut un munt de gent. Es va notar.

-HI HA MÉS GENT DE NACIONALITAT CATALANA O IMMIGRANT?

Al principi venien més immigrants, peró els catalans ja han aconseguit igualar-los fa molt poc.

-QUE HI DESTACARIES D’AQUESTA ASSOCIACIÓ?

Aqui porten aliments o també porten diners per comprar nosaltres el menjar. Aqui hi ve gent que s’acaba de quedar sense feina o que tenen els diners justos per pagarla llum, l’aigua, l’alquiler,etc. I venen aqui per a que l’ajudem i aconseguir menjar. També hi ha menjadors socials i albergs, però en aqui no en tenim, la gent hi pot anar per primer vegada, però si hi vol anar més cops ha d’anar per carta de l’assistenta social.

-ALGUNA ENECTODA INTERESANT?

Bé, sabeu que hi ha gent que va amb aquells carros plens de roba i coses inútils, veritat? Donsc aquesta gent prefereix viure pel carrer i dormir en bancs o parcs en comptes d’anar a un del albergs que hi ha per la ciutat.

Davant de casa meva hi ha uns bancs i sempre hi ha un senyor, i a l’hivern jo li vaig deixar una manta d’aquí de la parroquia i ell se la va quedar agraït. Un dia que plovia molt la guardia urbana va anar cap a ell perquè s’anés a un alberg, però allá no els deixen anar amb el seu carro. Ell es va enfadar perquè el van despertar però es va negar anar a un alberg perquè no volia deixar el seu carro, era com un tresor per ell.

Autoavaluacions:

Autoavaluació de l’Esther

Autoavaluació de l’Ikeer

Autoavaluació del Marc

Autoavaluació del Pol