Passat i Present amb Realitat Augmentada

Bon dia:)
Avui hem planificat el repte 5, passat i present amb realitat augmentada . Consisteix en buscar fotografies antigues de l’Eixample i comparar-les amb l’estat actual del barri.
La realitat augmentada (RA) és el terme per   definir una visió directa o indirecta d’un entorn físic en el món real, els elements del qual es combinen amb elements virtuals per a la creació d’una realitat mixta a temps real.
Consisteix en un conjunt de dispositius que afegeixen informació virtual a la informació física ja existent. Aquesta és la principal diferència amb la Realitat Virtual ja que no substitueix la realitat física, sinó que agefeix un entorn fictici (per exemple, dades informàtiques) al món real. Amb l’ajuda de la tecnologia (per exemple, afegint la visió per ordinador i el reconeixement d’objectes) la informació del món real que envolta l’usuari es converteix en interactiva i manipulable. La informació digital sobre l’entorn i els objectes pot ser superposada al món real.
Primer hem comparat la casa Golferich amb una foto antiga. El primer que es veu a simple vista és el canvi de la vegetació. Els arbres antics estan més pelats. En la fotografia nova també podem veure semàfors i faroles noves. La casa segueix igual tot i que abans era una casa particular i ara s’ha convertit en un centre cívic. La façana està una mica erosionada pel pas del temps.
Després hem comparat el centre comercial de les Arenes. Abans era una plaça de toros i ara l’han modernitzat a un centre comercial. L’aspecte exterior segueix sent semblant. Al modernitzar-se, al seu voltant hi ha molta publicitat, així com més gent. També han creat un ascensor des de la Gran Via que porta accés directe a la cúpula de les Arenes.

collage_20140509122525169

collage_20140509122621884_20140509122626962