Descripció de l’activitat
Destinataris
Professorat de qualsevol nivell educatiu que desitgin iniciar-se en la pràctica de la modalitat de la classe capgirada o Flipped Classroom i/o en l’ús que permeti l’elaboració de materials didàctics multimèdia.
Requisits tècnics dels assistents
Coneixements bàsics del sistema operatiu (descàrrega i instal lació de programes) i del navegador. Disponibilitat de dispositius electrònics (ordinadors, tauletes, mòbils…) amb micròfon i altaveus (o auriculars) i càmara de video o webcam, amb connexió a Internet.
Objectius
- Conèixer el model Flipped Classroom i les diferents adaptacions, els seus avantatges i inconvenients.
- Analitzar el paper i les competències del professorat i de l’alumnat en aquesta metodologia.
- Analitzar experiències d’èxit realitzades amb aquesta metodologia.
- Experimentar amb les aplicacions que permeten dur a terme l’anomenada flipped classroom i la generació de continguts educatius digitals.
- Analitzar les transformacions necessàries per estructurar una unitat didàctica mitjançant la metodologia de la classe capgirada.
- Elaborar un projecte de classe capgirada orientat a un tema curricular.
Continguts
- Mòdul 1: El model Flipped Classroom: concepte, àmbits d’aplicació, avantatges i inconvenients. Planificació d’una activitat formativa basada en el model de la classe capgirada.
- Mòdul 2: Anàlisi d’experiències i propostes innovadores realitzades amb la metodologia de la classe capgirada. Selecció de materials didàctics.
- Mòdul 3: Experimentació amb les eines de generació de continguts per a la realització de materials multimèdia propis.
- Mòdul 4: Eines i estratègies per a l’elaboració d’un projecte de classe capgirada. Disseny de l’activitat.
- Mòdul 5: Elaboració de conclusions i disseny de l’avaluació de l’activitat.
Metodologia
I tot això es realitzarà a través del disseny d’una activitat formativa basada en la Flipped Classroom adaptada al nivell educatiu i als continguts triats pels propis participants.
Requisits de certificació
Per obtenir la certificació oficial del curs cal:
- Superar l’avaluació de les diferents activitats plantejades durant el curs: hauran de ser valorades positivament almenys el 80% de les tasques.
- Lliurar les activitats proposades dins el termini preestablert pels formadors.
Dates de realització
de l’1 al 17 de juliol del 2015
Durada
30 hores
Formadors
Joan Padrós @joanpadros
Llicenciat en Biologia. Professor del CFA Palau de Mar de Barcelona. Consultor de Competències TIC a la UOC. Formador de formadors (Generalitat de Catalunya). Formador de formadors en diferents institucions (Departament d’Ensenyament, UOC, etc).
Xavier Suñé @xsune
Professor tècnic de F.P. Assessor en tecnologies aplicades a l’educació al Servei Educatiu del Tarragonès i tècnic docent a l’Àrea TAC del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Formador i Consultor a l’ICE de la URV, en Postgraus de la UOC i la URV.
about.me/xsune