Benvinguda

L’Associació Espiral, fa 27 anys, va sorgir de la necessitat d’adquirir nous coneixements per poder introduir “la informàtica” (com era conegut l’ús de les TAC) en els processos educatius que es donaven a l’aula i així poder millorar tant l’ensenyament com l’aprenentatge. En aquests primers anys, les persones associades es reunien entre si per intercanviar experiències i autoformar-se.

La paraula compartir forma part de l’ADN de les persones que participen en Espiral. Per aquest motiu, volem treure cap a fora les experiències i aprenentatges dels nostres socis i sòcies a través de les Escoles d’Estiu d’Espiral.

Com cada any, renovem l’oferta de cursos, tractant d’adaptar-nos a les tendències educatives del moment i procurant avançar-nos al futur.

Per descomptat, també mantenim aquelles propostes que segueixen sent molt demandades pels participants.

Us animem a inscriure-us a algun dels cursos oferts. Podreu trobar una oferta variada en català, castellà i anglès.

No dubteu a formalitzar la vostra matrícula, independentment del motiu que tingueu: punts per a oposicions, concurs de trasllats, cobrament de l’estiu (en el cas d’interins) o simplement per millorar les vostres competències docents. Estic segur que el vostre alumnat i les seves famílies sabran agrair-ho.

Juan Carlos Palomino

Juan Carlos Palomino
President de l’Associació Espiral, Educació i Tecnologia

 

Benvinguda de la Consellera d’Ensenyament


Un any més voldria saludar cordialment tots els docents i personal de l’organització de les diferents escoles d’estiu que es fan arreu del territori de Catalunya. Vull agrair especialment a tots els mestres i professors que, després d’un curs intens, mostren entusiasme per continuar la seva formació professional i personal. Així mateix, el meu agraïment a les entitats organitzadores i, també, a les persones formadores que any rere any aposten per continuar oferint aquesta formació d’estiu a milers de docents.

Davant dels canvis socials i tecnològics, calia convidar la comunitat educativa a participar en un debat plural i profund per donar respostes als nous reptes educatius. Aquest debat educatiu que estem vivint ens planteja tenir mirades noves sobre el fet d’ensenyar i aprendre, perquè en educació, Ara és demà, i sabem que del present en depèn el futur. És per això que aquest debat situa, en el seu eix central, l’educació integral, amb expectatives d’èxit, per a tots i cadascun dels alumnes; la innovació i la millora constant com a cultura sistèmica; i l’equitat, la inclusió i el plurilingüisme com a pilars del nostre sistema educatiu.

És en aquest sentit que les escoles d’estiu, com espais de formació permanent del professorat, de trobada pedagògica i de debat, proporcionen oportunitats de creixement col·lectiu perquè estimulen la reflexió, la innovació i la renovació pedagògica, aspectes en què Catalunya ha estat i és capdavantera des de fa molt de temps. Aquestes trobades faciliten les connexions i fan emergir sinergies per engegar projectes que enfortiran els equips docents dels claustres: repensar metodologies; incorporar en la seva professió nous coneixements sobre com les persones aprenen avui en dia; establir xarxes de cooperació dins i fora del centre; o bé reorganitzar espais pedagògics per adequar-los a les noves necessitats educatives.

Aquesta formació permanent de qualitat del professorat, per tant, reverteix en una millora de l’educació dels nostres alumnes; perquè el sistema educatiu d’un país és un organisme viu en el qual la millora d’una de les seves parts fa avançar i millorar el seu conjunt. El nostre sistema educatiu vol avançar cap a una concepció global de la inclusió, i anar de l’escola inclusiva al sistema inclusiu, la qual cosa permetrà avançar cap a una societat que afavoreix el ple desenvolupament personal, professional i social de totes les persones al llarg de la vida.

Vull agrair-vos la bona feina que feu cada dia als centres educatius i el vostre compromís de present i de futur amb l’educació dels infants i joves d’aquest país.

Que tinguem una bona i profitosa Escola d’Estiu!

Meritxell Ruiz Isern
Consellera d’Ensenyament