Benvinguda

“Tota persona, a qualsevol etapa de la seva vida, ha de disposar d’oportunitats d’aprenentatge permanents, a fi d’adquirir els coneixements i les competències necessàries per fer realitat les seves aspiracions i contribuir a la societat”.

Aquestes paraules extretes del Fòrum Mundial sobre l’Educació, promogut per la UNESCO, són la millor manera de definir la importància de la formació contínua.

Avui dia, la formació inicial no és suficient per exercir la nostra tasca docent i adquirir noves habilitats que ens permetin aportar el nostre granet de sorra a la societat. És un bon començament, però és imprescindible seguir formant-se per cobrir les noves necessitats que van sorgint.

Durant la meva època universitària la meva capacitat d’aprenentatge era limitada, sobretot per la manca d’experiències amb les quals associar els aprenentatges teòrics. D’altra banda, no era conscient de les meves necessitats, cosa que ara sí que ho sóc, és a dir, procuro aprendre i formar-me en qüestions concretes que em seran de necessitat en el meu treball.

Una de les funcions que té Espiral és ajudar a les persones relacionades amb l’educació a completar aquesta formació inicial. Per aquest motiu duem a terme la nostra Escola Virtual d’Estiu basada en el concepte d’aprenentatge ubic, que és el que es produeix en qualsevol lloc i moment utilitzant la tecnologia com a principal aliada.

Així doncs, és molt important que siguem conscients que hem de seguir formant-nos i aprenent. Per aquest motiu us convido a consultar la variada oferta formativa (on podràs trobar cursos en català, castellà i anglès relacionats amb la innovació educativa) i us animo a matricular-vos en aquesta edició de l’Escola d’Estiu d’Espiral.

Esperem comptar amb la teva participació, perquè gràcies a ella, tant tu com la resta de participants, podreu ampliar els vostres coneixements gràcies a la xarxa d’aprenentatge horitzontal que es genera en aquesta activitat formativa.

Juan Carlos Palomino

Juan Carlos Palomino
President de l’Associació Espiral, Educació i Tecnologia

 

Benvinguda del Departament d’Ensenyament


Benvolgudes i benvolguts,

El sistema educatiu català, en la seva tradició de renovació pedagògica constant i d’adequació a les necessitats del món actual, ha anat incorporant canvis pedagògics i tecnològics relacionats amb la innovació educativa amb l’objectiu de millorar l’aprenentatge de l’alumnat i donar resposta als nous reptes educatius.

En aquest marc, les escoles d’estiu han estat i són impulsores d’iniciatives per avançar en el concepte d’aprenentatge i, per tant, ofereixen oportunitats per fomentar la millora de l’activitat educativa i organitzativa dels centres i el desenvolupament dels seus projectes educatius.

Les escoles d’estiu, com a espais de formació permanent i d’intercanvi d’experiències i projectes, proporcionen oportunitats per estimular la reflexió, la innovació i la renovació pedagògiques. També faciliten connexions entre docents i centres que permeten establir xarxes de cooperació per adequar-se a les noves necessitats educatives.

Aquesta formació permanent de qualitat del professorat que ofereixen les escoles d’estiu, consegüentment, reverteix en una millora de l’educació dels nostres alumnes, que és, en definitiva, l’objectiu principal del nostre sistema educatiu.

En aquests moments de gran complexitat que com a societat estem vivint, volem agrair especialment la professionalitat de tots els agents implicats tant en l’educació dels nens i nenes, nois i noies, com en la formació dels docents. És justament en aquestes circumstàncies que volem recordar que el Departament d’Ensenyament ha estat i estarà sempre al costat de tots i cadascun dels docents que conformen la xarxa educativa del nostre país.

Volem agrair, doncs, la implicació i el compromís de tots i cadascun de vosaltres com a grup de mestres i moviments de renovació pedagògica per seguir formant-vos a l’estiu, per adaptar-vos als canvis, per incorporar la innovació a les vostres aules i centres, i per la vostra implicació en l’educació de l’alumnat de Catalunya.

Els millors desitjos per a una bona Escola d’Estiu 2018!

Departament d’Ensenyament
Generalitat de Catalunya